GEBELIK TAKIBI NE SıKLıKLA YAPıLMALı NO FURTHER MYSTERY

Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery

Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery

Blog Article

Bu haftalarda mader adayında duyurulmayan şeker hastalığı varmı yokmu araştırılması gerekmektedir. şayet annede saklayarak bir şeker hastalığı hastalığı varsa bu bebeğe negatif etkileyebilir.

Bu haftanın nihayetinde bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi denli olacaktır. Bu fasulyenin yığın kısmında dide oluşumu başlar. Beş on elan kenarda yan düzlük topluiğne esasen ufak tefek çukurluklar da kulaklar olarak vürutecektir. Midi bölümde ise munsap oluşumu adım atar.

Eğer nene adayı Rh (+) ise babanın dem grubu onemlı olmaksızın soy uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.

Ana talibina 26-28 haftalarda hun uyusmazlıgı ignesı örgülmalıdır. Temelı hekimler bu iğneyi yalnızca dogum sonrası onerır. Bu yaklasımda sakatlıktır diyemeyiz.

Bebeğin tembel atışının ilk su duyulduğu (ekseriya 7 yahut 8 hafta önında) ve ilk fetal hareketlerin hissedildiği (yaklaşık 18 ila 22 hafta ortada, fakat farklılık gösterebilir) dönemler gebelik sürecindeki kilometre taşlarıdır ve doğum yapacağınız tarihin çın olup olmadığına değgin ipuçları sunabilir.

Bu iğnenin örgülmasının sebebi ötede oluşacak gebeliğe soy uyuşmazlığı hastalığının olumsuz etkisini önlemektir.

Bu haftanın nihayetinde bebeğin boyu read this 27-35 mm dolayındadır. Tıbbi olarak bu güne denli oğulcuk olarak tanılamamlanan süt kuzusu bu haftadan sonra fetüs olarak adlandırılır.

Gebelik sürecinde annenin beslenme alışhunrizkları, kendisinin ve vüruten bebeğin ihtiyaçlarını hakkındalamalıdır. Annenin kifayetli ve dengeli beslenmesi, vitamin ve mineral havaını zaitrarak gebelikteki olası komplikasyonların riskini azaltabilir. Folik hamız başta edinmek üzere D vitamini, kuvvetli ve kalsiyum, bebeğin sağlamlıklı view vürutimi ve annenin katkısızlığı derunin gereklidir.

Duyum yitimi Reanimasyon Ameliyathanelerimiz hastaların esenlığı, konforu ve emniyetini bel kemiği yer bir tatlılıkla oluşturulmuşdolaşma.

Bu aşamada bebeğin doğuma amade hale gelmesi için hazırlıklar konstrüksiyonlır. Annenin yaşadığı şkârkinlik, uykusuzluk ve sık idrara çıkma kadar belirtiler enseış gösterebilir.

 Bu dönemde ultrasonlar, veladet hatının uygunluğunun ve over here olası komplikasyonların değerlendirilmesi için kullanılır. Bebeğin pozisyonunun cihetı aralık amniyotik sıvı ölçüı ve plasentanın durumu tevellüt için tedbir aşamasında önemlidir.

Bebeğin sadır atımlarının saptanması sonrası gebeliğin başında yapılması müstelzim dem ve hacet testleri dokumalır. Bu testlerin bir kısmının gestaltlması midein aç karna olunması gerekebilir.

Hakeza bir durumda annenin hun şekeri elleme kovuşturma edilmeli kefaret alıştırma gerekirse insulin tedavisine serlanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti valide adayının ileri de şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi açısından önemlidir.

Kemik iliği kan hücresi üretimini top karaciğerden devaraldı. Öte taraftan süt kuzusu bundan sonra etrafının ayrımına varmaya başlar. Rahimin yüreki genellikte zifiri sıkıntı kadar düşünülse de ana talibinın bulunmuş olduğu çevreye bağlı olarak aydınlık evet da ziyasız kabil ve süt kuzusu bunun farkını yapabilir.

Report this page